Anul 2023

TAINA PAȘTELUI: o călătorie emoționantă pe urmele Domnului Iisus Hristos

 

Descoperă istoria captivantă a celui mai important eveniment al creștinismului, prin intermediul spectacolului de teatru „Taina Paștelui”!

Conceput special pentru copiii cu vârste între 6 și 12 ani, și totodată potrivit pentru întreaga familie, proiectul „Taina Paștelui” oferă nu doar un spectacol-eveniment, ci și o explorare fascinantă a adevărurilor biblice și istorice.

 

Scopul Proiectului:

Prin intermediul acestui spectacol, ne propunem să transmitem copiilor și familiilor lor adevărata semnificație a Paștelui: jertfa Domnului Iisus Hristos pentru păcatele întregii omeniri și triumful Mântuitorului asupra morții. Aceste evenimente reprezintă fundamentul vieții veșnice la care toți creștinii sunt chemați.

 

De la Duminica Floriilor, când Iisus Hristos intră în Ierusalim în uralele mulțimii, până la trădarea sa de către Iuda, urmată de arestare, tortură, execuție și glorioasa Înviere din morți, spectacolul „Taina Paștelui” aduce în scenă, pas cu pas, cel mai semnificativ eveniment în istoria creștinismului.

 

Distribuție de Excepție:

La primele reprezentații, proiectul a avut privilegiul de a-i avea pe scenă pe îndrăgiții actori Mihai Gruia Sandu (memorabil în rolul lui Pilat din Pont), Florin Kevorkian (excepțional în rolul lui Caiafa), Corneliu Ulici / Radu Mateucă (Domnul Isus Hristos), Grațiela Amelia Ștefan (Maria Magdalena), Ana Maria Bălescu (mama Domnului Isus) și alți artiști care au adus la viață personajele biblice într-un mod captivant și emoționant.

 

Mărturii din culise:

Florin Kevorkian, în rolul „Caiafa”: „În acest proiect simțim că Dumnezeu este cu noi, într-un mod liber și limpede! Cu voia lui Dumnezeu, sperăm să putem continua să ducem Vestea Bună mai departe!”

 

Rezultate în 2023:

Spectacolul-eveniment „Taina Paștelui” s-a bucurat de cinci reprezentații cu sala plină în București, Ploiești și Brăila, reunind un public impresionant de peste 1995 de copii și 1615 adulți.

La finalul reprezentațiilor, fiecare copil din public a primit un pachet cadou care a inclus o Biblie ilustrată pentru copii.

Mesajele primite după fiecare spectacol au confirmat dorința profundă a oamenilor de a-L cunoaște pe Dumnezeu și de a se apropia de El.

 

„Taina Paștelui” – povestea continuă:

Proiectul „Taina Paștelui” nu se oprește aici! Cu ajutorul lui Dumnezeu și împreună cu voi, vom continua să ducem Vestea Bună mai departe.

 

Braila, prima reprezentatie

Pregatiri

 

Lucrăm la spectacolul TAINA PAȘTELUI încă din primele zile ale acestui an:

Am măsurat, am schițat, am mers la cumpărături! Acum suntem în toiul pregătirilor și al repetițiilor!