Refugiații sunt în grija noastră

Iată ce facem în prezent:

1. Organizăm Convoaie Umanitare prin care ducem alimente neperisabile și alimente de bază în orașul Cernăuți, Odesa, Nicolaev, Herson din Ucraina, la granița Republicii Moldova cu Ucraina, la vămile Palanca și Tudora.

2. Pregătim și distribuim pachete de primire și odihnă, destinate centrelor care adăpostesc refugiați în Cernăuți, în zona Odessa, în Republica Moldova în zonele Chișinău și Purcari. Fiecare pachet conține o saltea gonflabila, o pernă, o pătură și o lenjerie de pat cu cearceaf și față de pernă și, nu în ultimul rând, o Biblie.

3. Distribuim insulină în zona Odessa, ajutând bolnavii din comunitățile care ne solicită acest lucru.

4. Sprijinim voluntarii armatei ucrainene cu pachete de strictă necesitate: saci de dormit, izopren, căciuli, fulare, dezinfectanți, săpun, șampon, periuță de dinți, pastă de dinți.

5. Asigurăm sprijin și logistică pentru refugiați: deplasarea acestora către diferite locații, cazarea și hrana de bază în centrele de refugiați pe care le avem în grijă.

Construim case

Un acoperiș deasupra capului este o necesitate a oricăruia dintre noi. În fiecare an, cu ajutorul lui Dumnezeu, ne unim forțele și construim din temelie cel puțin o casă pentru o familie nevoiașă. Familii cu peste 5 copii, rămași fără unul sau amândoi părinții, beneficiază acum de o locuință.

Să fii în casa ta este o realizare deosebită și o mare împlinire care creează stabilitate, protecție și un mediu plin de armonie.

Distribuirea Pachetelor Alimentare

Hrana este o necesitate de bază. Nimeni nu poate supraviețui fără hrană, însă în viața oricărui om pot apărea perioade de lipsuri majore. De aceea, noi cercetăm cu multă atenție comunitățile nevoiașe și pregătim, cu multă grijă și prețuire, pachete consistente cu alimente neperisabile, astfel încât cei în nevoie să poată depăși, cel puțin temporar, situația dificilă pe care o traversează.

Ne putem lipsi în viață de multe lucruri – dar nu de hrană. Suntem datori să ne gândim și la semenii nostrii care trec prin împrejurări critice, la oamenii de lângă noi care nu se mai pot ridica singuri.

Hrană Caldă

În fiecare weekend gătim pentru cei mai nevoiași semeni ai nostri: oamenii care au ramas fără adăpost. Ne dorim ca prin acest gest mic să le fim alături și ei să se simtă prețuiți și iubiți.

Indiferent de mediul în care o persoană trăiește, ea va rămâne mereu o ființă prețioasă, valoroasă, creată de Dumnezeu!

Orfanii sunt în grija noastră

Ne îngrijim trimestrial de copiii orfani care au ramas în grija bunicilor sau a rudelor apropiate.

Semnalați-ne orice caz pe care îl cunoașteți și vom veni!