Proiectul SOS TURCIA

Doneaza si tu aici

     În februarie 2023, Turcia a fost lovită de un cutremur devastator care a provocat pierderea tragică a peste 45.000 de vieți și a rănit alte aproximativ 110.000 de persoane. În fața acestei catastrofe, echipa Samaritenilor nu a stat deoparte, am mers in zonele afectate ca sa fim lângă cat mai mulți oamenii, a fost  prima noastră misiune in Turcia. 

     Am mers în zone izolate: Yenicag, Snanli, Dover, Mizrakli și Baliklidere, unde niciun alt salvator nu ajunsese încă. Oamenii din aceste comunități se confruntau cu lipsa hranei și a adăpostului, fiind totodată expuși la replicile cutremurelor și la atacurile bandelor de rau făcători.

     Avem convingerea că în momentele de suferința , creștinii trebuie să fie alături de oamenii aflați în dificultăți, este modul prin care îl pot cunoaște pe Domnul Isus. Regiunile din Turcia în care am intervenit sunt predominant locuite de musulmani radicali, am arătat oamenilor că Dumnezeu îi iubește și le vine în ajutor, pentru ca noi am ales sa fim Mâinile si Picioarele Lui Isus pentru nevoile lor.

 

     În perioada aprilie – mai 2023 a urmat a doua intervenție a echipei Samaritenilor în Turcia, în regiunea Antiohia. Am continuat să oferim hrană și ajutor esențial, dar în același timp am dat startul lucrării noastre de reconstrucție: am clădit căsuțe de lemn, destinate celor mai grav afectate familii. Astfel am adus speranță într-un loc plin de semnificație în istoria creștinismului.

 

      În prezent ne pregătim pentru cea de a treia acțiune de ajutorare și reconstrucție, în sprijinul celor mai vulnerabile victime ale cutremurelor: familii defavorizate care trăiesc în corturi, în condiții extrem de dificile.

     Misiunea noastră în Turcia acoperă mai multe nevoi ale celor aflați încă în situații foarte grele de trăit. Iată ce am realizat până acum cu ajutorul Domnului si susținerea dumneavoastră oamenii minunați:

  • 10 căsuțe de lemn
  • 1200 porții de hrană caldă
  • 250 pachete alimentare
  • 1200 pachete cu dulciuri pentru copii,
  • 200 pachete de igienă corporală,
  • Pături, butelii, corturi și alte lucruri de primă necesitate

Toate aceste rezultate au fost posibile doar cu ajutorul lui Dumnezeu,

 

     Fiecare căsuță construită, fiecare pachet alimentar, fiecare porție de mâncare caldă și fiecare ajutor, cât de mic, toate au fost realizate datorită generozității voastre și susținerii pe care ne-ați oferit-o. Prin donațiile dumneavoastră, am reușit să facem o diferență reală în viața oamenilor afectați și să aducem speranță în mijlocul suferinței.

 

Vă mulțumim din suflet pentru sprijinul și încurajările voastre! Haideți să mergem mai departe și să continuăm să ajutăm împreună!

 

Matei 5:16 Tot așa să lumineze și lumina voastră înaintea oamenilor, ca ei să vadă faptele voastre bune și să slăvească pe Tatăl vostru, care este în ceruri.